Onze groep

SES-logo-1Het logo is een Boom. De Boom des levens, God als Boom met alle facetten van het lichaam en zijn veelkleurigheid. Iedereen is anders en is anders van kleur. De noten zijn in dit geval het deel van het lichaam dat zingt, aanbid en meedraagt aan het lichaam (Sjir El Shaddai)

 

Een blik op ons verleden

ses1
ses2
ses3
ses4
ses5

Sjir El Shaddai’ betekent “Een Lied voor God de Allerhoogste”

De groep werd opgericht in april 1984 vanuit een catechese groep waar veel gezongen werd. De plaatselijke predikante da. A. van Harten-Tip gaf het startsein. Na ruim een halfjaar hadden we ons eerste optreden met kerst 1984 voor eigen publiek. We kregen leuke reacties en dat was het echte begin om door te gaan!!! Maar het was niet gemakkelijk! Gelukkig kregen we in 1985 onze eerste dirigent Pier Hiemstra. Hij speelde zelf gitaar, een prima aanwinst voor het combo. Met hem hebben we heel veel optredens gehad en hij heeft echt de basis gelegd voor ‘Sjir El Shaddai’. Als ik terug denk aan die tijd, voel ik weer de sfeer, de emoties en de spanning die we hadden voor diverse optredens. Zo deden we mee aan diverse gospelhappeningen en we zongen geregeld in kerkdiensten. We werden gevraagd om te zingen in zieken- en verzorgingstehuizen. Zo hadden we vaak wel 2 optredens per maand. We vierden ons vijf en tienjarig bestaan en we hebben de musical Petrus opgevoerd. Na meer dan 10 jaar dirigent te zijn geweest wilde Pier graag stoppen eind 1997.
Wonder boven wonder hadden we heel snel een nieuwe dirigent. Anko Drent nam begin 1998 het stokje letterlijk over. Zijn enthousiaste manier van dirigeren inspireerde de groep en we kregen heel veel positieve reacties. We leerden choreografie bij diverse nummers, best lastig, maar na veel oefenen lukte het toch. We voerden ook 2 musicals op o.a. de musical Jozef, een hoogtepunt voor ‘Sjir El Shaddai’. 3 keer was de zaal bomvol!!! Ook maakten we dienstvullende programma’s waar steeds meer vraag naar is. Bovendien werden er 2 cd’s opgenomen. Echt een mooie herinnering aan deze tijd. Anko was ongeveer 10 jaar onze dirigent.

En nu hebben we Piet Marinus. Opnieuw heel verfrissend. De zangkwaliteit is beter, dat horen we geregeld in reacties. We maakten nieuwe dienstvullende programma’s. Ook vierden we samen met Piet het 25 jarig bestaan van de groep met een jubileumconcert op 7 en 8 november 2009.

Op 15 en 16 november 2014, het jaar dat de groep 30 jaar bestond, hebben we de musical ‘Help is on the way’ uitgevoerd en werd het nieuwe logo geïntroduceerd.

De tijd gaat snel….. Vele leden hebben hun steentje bijgedragen. Leden hebben de groep verlaten en ook zijn er gelukkig weer nieuwe leden voor in de plaats gekomen. Daarom ‘Sjir El Shaddai’ bestaat nog steeds!!! Een wonder? Ja, dat is echt een wonder, het voortbestaan hing soms aan een zijden draadje!!! Het is zeker geen mensenwerk dat de groep nog bestaat. God is onze Grote Dirigent en Hij houdt het heft nog steeds in Zijn Handen. Daarom zingen we ook voor Hem!!

Wil jij ook meezingen?
Dat kan, we zijn iedere woensdagavond vanaf 20:00 uur in de Oosterkerk
Oosterweg 49, 9367 RM De Wilp
(tijdens de vakanties hebben we geen repetitie)

Kom gerust eens langs om de sfeer te proeven.